Agathe

Agathe

"Agathe" af Anne Cathrine Bomann, udgivet af Brændpunkt i 2019.

En roman, jeg vil anbefale til alle. Fin, fin, fortælling om en livsforskrækket og ensom psykiater, som har startet nedtællingen til sin pension. Som dagen nærmer sig, hvor han skal stoppe sit professionelle virke, gribes han af angstanfald og frygt for, hvad han skal lave, og hvem han vil være, når han ikke længere har de faste rammer og sin funktion som læge og terapeut. 

"Da jeg stirrede ind i spejlet efter mit ansigt, var det tomt. Der var ikke nogen! Og selvom jeg udmærket vidste, at vi slet ikke havde noget spejl derinde, tog det netop længe nok, før den erkendelse ramte mig, til at tanken nåede at lyde: Det er præcis sådan, det er!"

Fortælleren (og hovedpersonen) har absolut ingen nære relationer, så den eneste kontakt han har med andre mennesker, er når han som terapeut lytter til sine patienters problemer, mens han uengageret tegner skitser af fugle, og af og til stiller et spørgsmål for at holde samtalen igang. 

Da hans sekretær tager orlov, fordi hendes mand ligger for døden, eskalerer forfaldet om ørerne på ham. En ny patient, kvinden Agathe, får ham dog lige så stille til at engagere sig i sit arbejde og sit eget liv igen.

Romanen handler om at være noget for nogen, og fremhæver betydningen af at blive set som den, man virkelig er. 

Den er skrevet i et fint og enkelt sprog, som ikke gør noget væsen af sig, men alligevel rammer direkte ind i essensen og lader os få adgang til jegfortællerens tanker og personlighed. Eneste anke: Bogen kunne for min skyld godt have været 3 gange så lang. Jeg nød selskabet!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar