HURRA for folkebiblioteket!

Fri og lige adgang til viden i 100 år.

TÆNK, at vi i Danmark har fri og lige adgang til viden. At ethvert barn og enhver voksen – uanset hvor mange penge eller hvilken status man har i samfundet – kan gå hen på biblioteket og læse en avis eller låne en bog med hjem. Bruge en computer. Spille playstation.

At man ikke behøver at være specialist, barn af en gymnasielærer, eller født med en sølvske i munden for at være velkommen på biblioteket!

At man har adgang til viden om hvad som helst. At man kan låne biografier om mønsterbrydere og passionerede mennesker, som brænder for noget, og som man kan se op til. At man kan låne fantastiske fortællinger, som gør én klogere på verden og på andre mennesker og ikke mindst på én selv – lige fra billedbøger og tegneserier, grafiske noveller, film, spil og romaner for voksne.

Ethvert civiliseret samfund må kendes på dets generøse adgang til viden og kunst.

Viden, der højner hele samfundets evne til at tænke og handle.

Kunst og litteratur, der udvikler det enkelte menneske, provokerer til at tænke nye tanker, skaber mening og opbygger empati gennem indlevelse. 

I dag er der i anledning af 100-året for Biblioteksloven arrangeret "Læsemob" på alle landets folkebiblioteker kl. 16-16.15

Mød op og læs i anerkendelse af en af vores civilisations bastioner!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar